Östersjöfestivalen - Savoy Brown

Område: Karlshamn
Arena/Plats: Karlshamns torg
Kategori: Festivaler, Konsert & Musik
Datum: Fredag 21 jul 2017

Blueskonsert på torget på fredagskvällen.

På fredagskvällen blir det enligt tradition blues på Karlshamns torg och i år är det bluesbandet Savoy Brown som står på scen kl 23:00. I över 50 år har Savoy Brown spelat bluesmusik och i år är det exakt 50 år sedan bandets första album kom ut.

Savoy Brown var ett av de allra första banden i Storbritannien som återupptäckte bluesen på 60-talet. Gruppen, som leds av gitarristen Kim Simmonds, ger fortfarande konserter, spelar in album och inspirerar än idag.

Modern rock hade sina rötter i 60-talet med band, som t.ex. Savoy Brown, som la grunden genom att kombinera blues, rock och psykedelisk musik. Bandet är en sann historia av musik och musiker, med flera tidigare medlemmar som fortsätter att bilda band som Foghat eller att spela för grupper som Fleetwood Mac, Black Sabbath, Gary Moore, The Kinks och många fler.

Grundaren, Kim Simmonds, har en stjärna på Rock Walk of Fame och är erkänd, inte bara av ”bluesbroderskapet”, utan också globalt som en av världens bästa blues- och rockartister.

Många av bandets ursprungliga låtar fortsätter att spelas på radio, TV och i filmer. CSI, HBOs Vinyl, och en ny Jimi Hendix biografi, gav nytt liv till låtar som "Tell Mama" och "Train To Nowhere".
Dessa och andra låtar (från över 40 album) slog alla Billboard Top 100 och albumet "Hellbound Train" gjorde bandet enormt populära.

Bandet har spelat på de bästa scenerna, inklusive Royal Albert Hall, Madison Square Garden, Carnegie Hall och båda Fillmores.

Årets turné innehåller låtar från deras första album för 50 år sedan och fram till nu. Det kommer även en del låtar från bandets kommande album ”Ruf Records”.

Konserten är gratis och hålls på stora torgscenen. Denna spelning är den enda som görs i Europa!

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
21 Jul
Fredag 21 jul 2017 23:00 Karlshamns torg

Länkar

Dela & spara

Skicka
Ditt meddelande har skickats!

Välj tillfällen.

  • Fre 21 jul 2017 23:00 - 23:00 @ Karlshamns torg
OK

Karta


Kundservice

Bokningsvillkor

Avboka bokning

Nordic Travel, Blekinges officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.


Blekinges officiella bokningssajt

  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter