Lövmarknaden 2019

Område: Karlskrona
Arena/Plats: Stortorget Karlskrona
Kategori: Evenemang, Barn & Familj, Marknad
Datum: Torsdag 20 jun 2019

Dagen före midsommarafton är lika med anrik marknad i Karlskrona - Karlskronas nationaldag enligt många!

Välkommen till 2019-års Lövmarknad den 20/6, mellan klockan 08:00 - 20:00!
Njut av en uppsluppen folkfest med knallar, mat och musik, Karlskronas nationaldag enligt många!
Hela Stortorget och gatorna runt omkring fylls med härliga marknadsstånd. Gammaldags lövmarknad och hantverksmarknad firas i Amiralitetsparken, bland annat med dans av Hamboringen, hantverk och servering.
Här kan ni även traditionsenligt se midsommarstången kläs och ta en fika i parken.
Lövmarknaden har funnits i en eller annan form, enligt gamla källor, i över 200 år. Förr åkte bönderna in till stan och sålde buskar och blommor som man lövade gårdarna med. Fortfarande säljs det mycket blommor och grönt.
Numera har marknaden utökats till ca 500 marknadshandlare som säljer allt från hemkokta karameller och lokala delikatesser till leksaker och korgmöbler.
Många av Karlskronas lokala handlare passar även på att lyfta ut sin försäljning på gatan under denna dag.

Hantverksmarknaden i Amiralitetsparken håller öppet 10:00 - 18:00. Systrarna Lindqvist har kaffeservering och försäljning i Amiralitetsparken. Pia Daun spelar fiol vid hantverksmarknaden när midsommarstången kläs i där. Pia med sitt fiolspel, ”leder” sedan följet med midsommarstången ner till Fisktorget där båten Axel väntar.

Hemvärnets musikkår spelar på Klaipedaplatsen kl 18-20.
Trafik och parkering: Stortorget med anslutande gator samt södra delarna av Borgmästaregatan är avstängda för trafik från kl 08:00 onsdagen innan Lövmarknadsdagen.
Parkering hänvisas till Östra Hamngatan/Hamnplanen, Chapmansplan, Kockums parkeringsplatser på Västerudd.

Åk gärna med kollektivtrafiken till och från Lövmarknaden!
Under Lövmarknaden har Blekingetrafiken extrainsatta bussar och skärgårdsbåtar. Det är extrainsatta turer med buss på linje 2 Jämjö, 3 Bastasjö, 4 Rödeby, 5 Nättraby, 6 Verkö, 7 Långö och 8 Hästö.
Skärgårdstrafiken erbjuder extra turer med M/F Axel mellan Fisktorget - Nättraby, samt med Hasslöpendeln och Sturköpendeln. Länk till tidtabeller hittar du här: https://blekingetrafiken.se/din-resa/evenemangstrafik/

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
20 Jun
Torsdag 20 jun 2019 08:00 - 20:00 Stortorget Karlskrona

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 455-30 34 90
E-post
[email protected]

Länkar

Hotell

Hotell Conrad

Avstånd: 407 meter
Välkommen till Hotell Conrad, ett charmigt och familjärt hotell mitt i Karlskrona. En hotellövernattning inkluderar en generös kontinental frukostbuffé. Under dagen står kaffe och te framme för den fikasugna. På vardagarna (ej sommartid) bjuder vi även på våfflor med sylt och en hembakad kaka.
Hotell

Clarion Collection Hotel Carlscrona

Avstånd: 665 meter
På Clarion Collection Hotel Carlscrona bor du i en mysig miljö inspirerad av Karlskrona stad och dess spännande historia. Hotellet är präglat av ett personligt bemötande och en varm känsla av att komma hem.
Hotell

Scandic Karlskrona

Avstånd: 533 meter
Hotellet har ett centralt läge vid Fisktorget i Karlskrona centrum. Från hotellet har du nära till allt som världsarvsstaden har att erbjuda. Spännande aktiviteter, kulturella sevärdheter och annat kul för hela familjen ligger bara ett stenkast från hotellet.

I närheten av


Kundservice

Bokningsvillkor

Avboka bokning

Nordic Travel, Blekinges officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.


Blekinges officiella bokningssajt

  • • Störst utbud
  • • Säker betalning online
  • • Inga bokningsavgifter